пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

На сайті МОН оприлюднено оновлений законопроект "Про освіту"

Міністерство освіти і науки України оприлюднило на своєму сайті оновлений Закон України «Про освіту». Документ доступний для обговорення.
В коментарях вказано, що оновлений Закон України «Про освіту» має кардинально змінити сферу освіти України. Закон покликаний забезпечити безкоштовну дошкільну, повну загальну середню освіту навчальних закладах, крім приватних, а також децентралізацію керування освітою та рівне розподілення обов'язків між учасниками місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з приводу виконання заходів керування, управління, ліцензування освітніми закладами.
Крім того у Міністерстві освіти наголошують, що після прийняття даного законопроекту буде значно вдосконалено нормативно-правову базу, розроблено новітні програми, що сприятимуть покращенню й модернізації системи перепідготовки, стажування та підвищення кваліфікації працівників освітніх закладів.

Також, як повідомляють у Міносвіти, дія нового законопроекту забезпечить громадянам однаковий доступ до якісної освіти і зробить її доступною для всіх громадян. В планах також забезпечення гуртожитками, надання громадського транспорту для доставлення на навчання, на роботу, додому учасників освітнього процесу.
В разі прийняття даного законопроекту, він набере чинності з 1 січня 2016 року.
за матеріалами: 'Освітній портал'


Немає коментарів:

Дописати коментар